Tuki


Veloitukseton tuki

09 4259 7827

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00

Sähköpostituki

support@passelimerit.com

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00


Palkkakirjaukset

Palkkakirjaukset tehdään Merit Aktivaan pääkirjatositteena: Kirjanpito > Pääkirjatositteet > Lisää pääkirjatosite. (Näet alla olevasta kuvasta yleisimmät palkkakirjaukseen tarvittavat rivit ja tilit mikäli lasket ja syötät tiedot käsin Merit Aktivaan.)


Palkkakirjaukset palkka.fi-ohjelmasta Merit Aktivaan

Voit myös laskea palkat palkka.fi-ohjelman avulla ja tuoda palkkakirjauksen Merit Aktivaan csv-tiedostona. Tallenna palkka.fi-ohjelmasta palkkakirjaus tietokoneellesi siten, että saat kirjanpito_csv -nimisen tiedoston. Avaa tiedosto ja tarkista, että tilikartassasi on samat tilinumerot palkkoihin liittyvillä tileillä, esimerkiksi:

1910 pankkitili /Tämän voit myös vaihtaa 2909 Palkkavelat tiliksi mikäli maksu suoritetaan tililtä vasta myöhemmin.
2921 Ennakonpidätysvelka
5000 Palkat
5320 Lomarahat
5430 Puhelinedut
6140 Eläkevakuutusmaksut
6420 Työntekijöiden työttömyysvakuutumaksut
5990 Luontoisetujen vastatili

Lisää uusi pääkirjatosite ja paina Palkkakirjauksen tuonti.

Muista lisätä palkkatositteeseen sairausvakuutusmaksukirjaus, koska se ei sisälly palkka.fi-tiedostoon.

K Sairausvakuutusmaksuvelka
D Sairausvakuutusmaksut

Näet sairausvakuutusmaksun määrän palkka.fi:n tulosteista, esim. Kirjanpidon tositteesta.


Palkkakirjaukset Palkkaus.fi-ohjelmasta Merit Aktivaan

Voit myös laskea ja maksaa palkat Palkkaus.fi-ohjelman avulla ja tuoda palkkakirjauksen Merit Aktivaan csv-tiedostona. Tallenna palkkaus.fistä saamasi palkkakirjaustiedosto tietokoneellesi. Avaa tiedosto ja tarkista, että tilikartassasi on samat tilinumerot kuin Palkkaus.fi-tiedostossa. Palkkaus.fi-ohjelmasta saadussa palkkakirjaustiedostossa on mukana sairausvakuutusmaksukirjaus sekä Palkkaus.fi-palvelun veloittama palvelumaksu, joten näitä ei tarvitse lisätä pääkirjatositteeseen erikseen.

Luo uusi pääkirjatosite ja paina tositteen vasemmassa alalaidassa olevaa Palkkakirjauksen tuonti -painiketta.

Palkan maksu

Jos kirjasit palkan nettosumman palkkavelkatilille, kuittaa se maksetuksi, kun summa menee pankkitilitäsi. Tee uusi makutapahtuma (Maksutapahtumat > Maksutapahtumat > Lisää maksutapahtuma), valitse maksutapahtuman tyypiksi Muu meno ja lisää riville Palkkavelkatili ja palkan nettosumma. Tallenna. Näin muodostuu kirjaus: D Palkkavelkatili, K Pankkitili.

Ennakonpidätys ja sosiaaliturvamaksut Verohallinnolle

Koska ohjelmassa Verotiliin liittyvät verot on kytketty reskontraan, ne käyttäytyvät samalla tavalla kuin ostolaskut ostoreskontrassa. Tästä syystä myös verotiliin liittyvien verojen maksukirjaus tulee tehdä Maksutapahtumat-valikossa lisäämällä uusi maksutapahtuma kyseisen pankin kohdalla.

Maksutapahtuman tyypiksi tulee valita: Toimittaja ja päivämääräksi todellinen maksupäivä. Toimittajaksi voi valita vielä erikseen: Verohallinto, jolloin näytöllä näkyvät valittuna päivänä vain Verohallinnolle avoinna olevat summat.

Ruksaa valintaruudusta ko. Verohallinnolle maksettu summa. Mikäli ei maksettu koko velkasummaa, Summa-sarakkeessa voi muuttaa summaa siten, että tulee kirjatuksi todellisuudessa maksettu summa.

Tallenna

Ohjelma muodostaa kirjauksen: D Verovelka (esim. Ennakonpidätysvelat), K Pankki.

Ks. myös ohje: Alv:n ja verotilin käsittely Merit Aktivassa.