Tuki


Veloitukseton tuki

09 4259 7827

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00

Sähköpostituki

support@passelimerit.com

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00


Luottotappiot

Joskus asiakas jättää laskunsa maksamatta eikä maksua saada lukuisista yrityksistä huolimatta. Tällöin myynnin voi kirjata luottotappioksi ja samalla tehdään alv-laskelmalle hyvitys, jotta arvonlisäveroa ei tarvitsisi maksaa tästä toteutumattomasta myyntitulosta.

Avaa alkuperäinen myyntilasku näytölle (Myynnit > Myyntilaskut) ja laadi siitä hyvityslasku klikkaamalla alavasemmalla olevaa Laadi hyvityslasku -painiketta.

Ohjelma laatii tällöin uuden laskun, jossa on päinvastaisen kirjaus alkuperäisestä laskusta (määrä ja laskun summa miinusmerkkisenä). Syötä ”hyvityslaskuun” se päivämäärä, mille kuukaudelle haluat myynnin arvonlisäverosta hyvityksen. Muuta hyvityslaskussa laskurivillä Tili-kenttään: Myynnin luottotappiot.

Tallenna lasku, jolloin ohjelma muodostaa kirjauksen pääkirjaan:

D 8700 Myynnin luottotappiot

K 2931 Myynnin alv

K 1701 Myyntisaamiset

Tämän jälkeen tulee vielä kuitata alkuperäinen lasku ja ”hyvityslasku” keskenään, jotta ne saadaan poistettua myyntireskontrasta.

Avaa valikko Maksutapahtumat > Maksutapahtumat > Osto- ja myyntilaskujen keskinäinen kuittaus. Paina: Lisää maksutapahtuma.

Syötä päivämääräksi hyvityslaskun päivämäärä, valitse kyseinen asiakas Asiakas-kenttään ja ruksaa avautuvasta valikosta lasku ja miinusmerkkisenä näkyvä hyvityslasku. Tallenna.

Ohjelma on näin kohdistanut hyvityslaskun alkuperäiseen myyntilaskuun, vähentänyt myyntisaamisia ko. summalla ja sekä alkuperäinen lasku, että hyvityslasku näkyvät nyt reskontrassa (laskulistalla) maksettuina.

Huomaa, että hyvityslaskun ja myyntilaskun summan tulee olla nolla, jotta kuittaus onnistuisi. Mikäli hyvityslaskulla kuitataan vain osa laskun summasta, ruksi ensin hyvityslaskun valintaruutu ja kirjoita sen jälkeen myyntilaskun Summa-kenttään hyvitettävä määrä. Paina Enter ja Tallenna.