Lisäkäyttäjät ja pääkäyttäjän vaihtaminen Merit Aktivassa | Kirjanpito-ohjelma Merit Aktiva

Tuki


Veloitukseton tuki

09 4259 7827

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00

Sähköpostituki

tuki@meritaktiva.fi

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00


Lisäkäyttäjät ja pääkäyttäjän vaihtaminen Merit Aktivassa

Merit Aktivaan voi lisätä rajoittamattoman määrän ilmaisia käyttäjiä, joilla on oikeus katsella ja muokata ohjelman Myynnit-osiota. Tällainen käyttäjä voi siis mm. laatia ja lähettää myyntilaskuja sekä katsella myynnin raportteja. Hänellä ei ole pääsyä ohjelman muihin osioihin.

Mikäli uusi käyttäjä tarvitsee enemmän oikeuksia yritykseen, tulee pääkäyttäjällä olla ostettuna Merit Aktivan Pro- tai Premium-versio sekä tarvittava määrä lisäkäyttäjiä. Lisenssitasoa voidaan tarvittaessa päivittää ottamalla yhteyttä Merit Aktivan asiakastukeen. Lisäkäyttäjällä voi olla samat oikeudet kuin pääkäyttäjälläkin tai hänen oikeuksiaan voidaan tarvittaessa rajata.

Myös yrityksen pääkäyttäjä voidaan tarvittaessa vaihtaa. Ilmoita aina pääkäyttäjän vaihdoksesta Merit Aktivan asiakastukeen, jotta voimme kytkeä lisenssin uudelle pääkäyttäjälle.

Käyttäjät tulee lisätä ohjelmaan yrityskohtaisesti. Eli jos sama käyttäjä halutaan useampaan yritykseen, tulee ko. käyttäjä lisätä jokaiseen yritykseen yksitellen.

Ilmaisen käyttäjän lisääminen

Ilmaisella käyttäjällä on rajoitetut oikeudet. Hän näkee ja pääsee käyttämään vain Myynnit-osion toimintoja.

Lisätäksesi ilmaisen käyttäjän, kirjaudu ohjelmaan pääkäyttäjänä. Avaa valikko: Asetukset > Yrityksen tiedot > Käyttäjät. Paina Lisää käyttäjä ja syötä avautuvaan kenttään uuden käyttäjän sähköpostiosoite. Paina Lisää käyttäjä.

Ohjelma lähettää uudelle käyttäjälle sähköpostin, jonka viestissä olevaa linkkiä klikkaamalla hän vahvistaa käyttäjyytensä ko. yrityksessä, ja ohjeita seuraamalla luo käyttäjätunnukselleen (käyttäjätunnus on sähköpostiosoite) salasanan.

Lisäkäyttäjän lisääminen

Lisäkäyttäjällä voi olla samat oikeudet kuin pääkäyttäjälläkin tai oikeuksia voidaan tarvittaessa rajata.

Lisätäksesi Merit Aktivaan lisäkäyttäjän, kirjaudu ohjelmaan pääkäyttäjänä. Avaa valikko: Asetukset > Yrityksen tiedot > Käyttäjät. Paina Lisää käyttäjä ja syötä avautuvaan kenttään uuden käyttäjän sähköpostiosoite. Paina Lisää käyttäjä.

Huomaa, että Uusi käyttäjä näkyy vielä tässä vaiheessa rajoitettuna käyttäjänä. Ohjelma lähettää uudelle käyttäjälle sähköpostin, jonka viestissä olevaa linkkiä klikkaamalla hän vahvistaa käyttäjyytensä ko. yrityksessä, ja ohjeita seuraamalla luo käyttäjätunnukselleen (käyttäjätunnus on sähköpostiosoite) salasanan. Uutta käyttäjää ei voi vaihtaa lisäkäyttäjäksi ennen kuin hän on klikannut sähköpostissaan olevaa linkkiä ja luonut itselleen salasanan käyttäjätunnukselleen.

Kun uusi käyttäjä on klikannut sähköpostissa saamaansa linkkiä, kirjaudu jälleen pääkäyttäjänä ohjelmaan ja avaa valikko: Asetukset > Yrityksen tiedot > Käyttäjät. Klikkaa uuden käyttäjän tiedot auki ja paina Muuta. Vaihda valintaruudun ruksi ”Rajoitetusta käyttäjästä” > ”Lisäkäyttäjäksi”. Voit halutessasi rajata lisäkäyttäjän oikeuksia tässä samassa valikossa. Tallenna.

Pääkäyttäjän vaihtaminen

Yrityksen pääkäyttäjä voi tarvittaessa vaihtaa pääkäyttäjän tai vaihtaa pääkäyttäjän sähköpostiosoitetta. Toimintaperiaate on sama.

Kirjaudu ensin ohjelmaan vanhalla pääkäyttäjän osoitteella. Avaa valikko: Asetukset > Yrityksen tiedot > Käyttäjät. Paina Lisää käyttäjä ja syötä avautuvaan kenttään uuden käyttäjän sähköpostiosoite. Paina Lisää käyttäjä.

Tähän lisättyyn osoitteeseen lähetetään sähköposti, jonka linkkiä klikkaamalla käyttäjä vahvistaa käyttäjyytensä ko. yrityksessä. Seuraa ohjeita ja luo uudelle käyttäjätunnukselle salasana.

Kirjaudu tämän jälkeen vielä kerran vanhalla pääkäyttäjän s-postiosoitteellasi ohjelmaan ja avaa jälleen valikko: Asetukset > Yrityksen tiedot > Käyttäjät. Klikkaa uuden käyttäjän tiedot auki ja paina Muuta. Vaihda valintaruudun ruksi ”Rajoitetusta käyttäjästä” > ”Lisäkäyttäjäksi”.

Ohjelman vanha pääkäyttäjä muuttuu nyt rajoitetuksi käyttäjäksi ja uusi käyttäjä pääkäyttäjäksi. Nyt uusi pääkäyttäjä voi kirjautua ohjelmaan sähköpostiosoitteellaan ja halutessaan poistaa vanhan pääkäyttäjän käyttäjäluettelosta. Kun käyttäjä poistetaan, poistuu häneltä myös katselu- ja muokkausoikeus ko. yritykseen.

Huom. Ilmoita aina pääkäyttäjän vaihdoksesta Merit Aktivan asiakastukeen, jotta voimme kytkeä lisenssin uudelle pääkäyttäjälle.