Tuki


Veloitukseton tuki

09 4259 7827

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00

Sähköpostituki

support@passelimerit.com

Palvelemme arkisin 09.00 – 16.00


Arvonlisäveron osittainen vähentäminen

Arvonlisäverolain 117 §:n mukaan tavarasta tai palvelusta, jonka verovelvollinen on hankkinut tai ottanut vain osittain vähennykseen oikeuttavaan käyttöön, saadaan vähennys tehdä vain siltä osin kuin tavaraa tai palvelua käytetään tähän tarkoitukseen.

Yrityksessä käytettävä prosenttiosuus voidaan määritellä ohjelman valikossa Asetukset > Kirjanpidon asetukset > ALV-määritykset.

Kaksoisklikkaa riviä ”Osittainen“ ja syötä yrityksessä käytettävä vähennysprosentti kenttään “Arvonlisäveron osittaisessa vähentämisessä käytetty osuus prosentteina“ .

Ostolaskujen tallentamista varten voidaan lisätä ostonimikkeisiin (Ostot > Nimikkeet) valmiiksi oikeat alv-kannat.

Kirjauksia tehtäessä voidaan sen jälkeen käyttää ALV-kentässä osittaista alv-prosenttia, jolloin ohjelma laskee arvonlisäveron vain laskun osittaisesta summasta.

Arvonlisävero kirjautuu omalle velkatillille ”Osittain vähennettävä arvonlisävero”.

Jos käytettäviä osittaisia prosenttiosuuksia on useita, lisää ensin valikkoon Asetukset > Kirjanpidon asetukset > ALV-määritykset kaikki tarvittavat prosenttiosuudet. Lisää sen jälkeen tilikarttaan omat tilinsä näille osittain alvillisille kuluille ja valitse ALV-kenttään aina vastaava prosenttiosuus, josta ohjelma laskee arvonlisäveron. Tämän jälkeen tulisi myös tilejä vastaaviin ostonimikkeisiin (Ostot > Nimikkeet) lisätä ALV-kenttiin oikeat prosenttiosuudet.