Merit Aktivan uusi versio on käytettävissä 07.03.2017 lähtien | Kirjanpito-ohjelma Merit Aktiva

Merit Aktivan uusi versio on käytettävissä 07.03.2017 lähtien

Uuden version tärkeimmät täydennykset.

  • Arvonlisäveron maksuperusteinen käsittely. Ohjelmalla on mahdollista laatia 1.1.2017 lähtien maksuperusteinen arvonlisäverolaskelma.
  • Ohjelman ulkoasua on uudistettu.
  • Maksutapahtumat-valikossa on mahdollista laatia pankki- ja kassaraportit alku- ja loppusaldoineen. Raportin saa tulostettua napsauttamalla Maksutapahtumat-valikossa näkyvää pankkitilin tai kassan loppusaldoa.
  • Tilikartan voi ryhmitellä taseen ja tuloslaskelman erien mukaan. Toiminto on oletusasetuksena käytössä. Tililuettelossa näytetään tilit ryhmittäin. Toiminnon voi ottaa pois käytöstä tilikartalla.
  • Verkkolaskujen lähettämistä Apixiin on täydennetty: mikäli verkkolaskuosoite on TULOSTUS tai TULOSTUSPALVELU, asiakkaan tiedoissa ei y-tunnus ole enää pakollinen kenttä.
  • Sähköisissä ostolaskuissa ei pankkitilin numero- eikä viitenumero-kenttä tyhjenny, jos toimittaja valitaan laskuun käsin.
  • Tilitoimistot voivat lukea ohjelmaan sisään sellaisia tiliotetiedostoja, joissa on useiden eri yritysten tiliotteet. Tiliote luetaan sisään samalla kertaa kaikkiin yrityksiin, joissa on yhteinen pääkäyttäjä.
  • Tilitoimistoja varten on täydennetty maksuaineistotiedostojen laadintaa.

Lisätietoja maksuperusteisesta arvonlisäverolaskelmasta.

Ohjelma laatii 31.12.2016 saakka arvonlisäverolaskelman suoriteperusteisesti eli laskelmaan otetaan arvonlisävero kirjauspäivän perusteella, ei maksupäivän mukaan. Mikäli joulukuussa oli laskuja, jotka maksettiin tammikuussa, kyseisiä laskuja ei oteta mukaan tammikuun laskelmaan. Mikäli käyttäjä haluaa muuttaa joulukuun alv-ilmoitusta, se tulee tehdä käsin ja esittää Verohallinnolle muuttuneet tiedot.

Maksuperusteisen alv-laskelman saa otettua käyttöön rastittamalla yrityksen tiedoissa (Asetukset > Yrityksen tiedot > Yrityksen tiedot) kohdan “Maksuperusteinen alv-laskelma“. Jos kyseinen toiminto on otettu käyttöön, alv-laskelmat laaditaan automaattisesti maksuperusteisesti, kuitenkin aikaisintaan 01.01.2017.

Kassaperusteista alv-laskelmaa käytettäessä voidaan kirjanpitoa pitää edelleen suoriteperusteisesti, eli myyntilaskut tulee syöttää ohjelmaan niiden luovutuspäivän mukaisesti ja ostolaskut laskun päivän mukaisesti. ALV-ilmoitusta laadittaessa tehdään laskelma laskujen maksupäivien mukaan ja arvonlisävero tulostuu sen kuukauden laskelmaan, jossa lasku maksettiin. Lasku katsotaan maksetuksi maksutavasta riippumatta.

Maksuperusteista arvonlisäveron tilitystä saa soveltaa lain mukaan vain Suomessa tapahtuviin myyntehin ja ostohin. Maksuperusteista tilitystä ei sovelleta Suomen ulkopuolisiin myynteihin eikä ostoihin eikä sellaisiin, joihin sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta (kotimaan kaupan käänteinen verovelvollisuus mukaan lukien).

Jos arvonlisäveron laskentaa on käytetty myös pääkirjatositteissa, kyseiset summat otetaan laskelmaan kirjauspäivän mukaan.

Maksuperusteista alv-laskelmaa tallennettaessa ohjelma laatii pääkirjaan kirjauksen, jossa kirjataan arvonlisäverovelkatilille maksuperusteisesti laskettu summa. Sen tähden tilien ”2931 ALV kotimaan myynnistä” ja ”2932 Ostoihin sisältyvä vähennettävä ALV” saldot eivät nollaudu kauden lopussa. Saldoon jäävät alv-summat, jotka ovat maksamattomissa laskuissa.

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita asiakastukeemme sekä puhelimitse sekä sähköpostitse.

info@meritaktiva.fi
asiakastuki 09 4259 7827

 

Pidä itsesi ajantasalla ja vastaanota uutiset ja hyvät tarjoukset suoraan sähköpostiisi. Liity mukaan jo tänään.

[vfb id=3]

 

Tilaus ei ole sitova, voit poistaa itsesi listalta milloin haluat.


Merit Aktiva kutsuu sinut mukaan tekemään työstäsi helpompaa!

Voit syöttää ilmaiseen versioon 100 myyntilaskua, ostolaskua tai muita muuta tositetta 6 kuukauden ajan. Kun ilmaisen version tositemäärä tai aikaraja ylittyy, voit hankkia kätevästi lisenssin.