Merit Aktivan uusi versio 7.10.2021

Merit Aktivan uusi versio 7.10.2021

Ohjelmaan on tehty seuraavat muutokset ja täydennykset:

  • Arvonlisäveroilmoitus-valikkoon on lisätty OSS-raportti
    OSS-raportti voidaan laatia valikossa Kirjanpito > ALV-ilmoitus > Raportti muiden EU-maiden verokannoista.
    Mikäli yritys on rekisteröitynyt OSS-järjestelmään ja sen tulee ilmoittaa ja maksaa verot arvonlisäveron erityisjärjestelmän (OSS) piiriin kuuluvista myynneistä, jokaista maata varten tulee lisätä ohjelmaan oma alv-kantansa valikossa: Asetukset > Kirjanpidon asetukset > ALV-määritykset, Lisää ALV-kanta. Arvonlisäveron tyypiksi valitaan “xArvonlisäveron erityisjärjestelmä (OSS)“. Sen jälkeen lisätään vastaava maa, kyseisessä maassa käytettävä alv-kanta sekä viittaus arvonlisäverolakiin. Ohjelma laatii OSS-raportin oletusarvoisesti edelliseltä vuosineljännekseltä.
  • Jos myyntilaskulla laskun maksaja on eri taho kuin laskun saaja, PDF-laskuun tulostetaan maksajan kaikki yhteystiedot (aikaisemmin tulostettiin vain maksajan nimi).
  • Asiakkaan ja Toimittajan tietoihin on lisätty mahdollisuus tarkistaa ALV-tunnisteen voimassaolo VIES-järjestelmästä. ALV-tunnisteen voi tarkastaa painamalla ALV-tunnus-kentän päällä olevaa “VIES – tarkista ALV-tunniste“-painiketta.
  • Asiakkaiden laskujen keskinäisiä kuittauksia tehtäessä voidaan valita avautuvaan luetteloon vain ne asiakkaat, joilla on sekä ennakkomaksuja/hyvityslaskuja että myyntilaskuja valitsemalla suodattimeksi “Näytä vain asiakkaita, joilla on + ja – rivejä“. Näin löydetään helposti ne laskut, joihin voidaan kohdistaa hyvityslaskuja tai ennakkomaksuja.
  • API-rajapintaa voidaan käyttää nyt myös toistuvien laskujen laatimiseen.

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita asiakastukeemme sekä puhelimitse numeroon 09 4259 7827 että sähköpostitse info@meritaktiva.fi.


Passeli Merit kutsuu sinut mukaan tekemään työstäsi helpompaa!

Voit syöttää ilmaiseen versioon 100 myyntilaskua, ostolaskua tai muita tositeitta 6 kuukauden ajan. Kun ilmaisen version tositemäärä tai aikaraja ylittyy, voit hankkia kätevästi lisenssin.