Merit Aktivan uusi versio 5.4.2019 | Kirjanpito-ohjelma Merit Aktiva

Merit Aktivan uusi versio 5.4.2019

Tärkeimmät uudistukset:

– Ohjelmalla voidaan laatia tilinpäätös valikossa: Kirjanpito > Tilinpäätös. Tästä lisää alempana.

– Pankkitapahtumissa on mahdollista muuttaa valuuttaa. Jos esimerkiksi maksetaan euromääräiseltä tililtä jossain muussa valuutassa olevia ostolaskuja, vaihdetaan Valuutta-kenttään vastaava valuutta ja kirjataan valuuttamääräinen lasku maksetuksi. Näytöllä näkyy myös maksutapahtuman summa euroina. Mikäli euromääräinen summa ei ole sama kuin pankin tiliotteella oleva summa, tulee laskea ja lisätä kurssiksi sama valuuttakurssi, jota pankki on käyttänyt. Kun maksun tallentaa, tekee ohjelma automaattisesti kirjaukset valuuttakurssierotilille.

Muussa valuutassa kuin euroissa olevien laskujen maksetuksi kirjaamista varten ei tarvitse enää lisätä ohjelmaan ns. “välipankkeja“.

Myös suoraan valuuttamääräiseen laskuun voidaan kirjata maksu euromääräisen pankin kautta painamalla laskulla näkyvää Kirjaa maksu -painiketta ja muuttamalla tarvittaessa valuuttakurssia.

Muut täydennykset:

 Myyntilaskujen luetteloon on lisätty ALV-tunnus-sarake (viimeinen sarake). Sarakkeessa näkyy asiakkaan alv-tunnus. Mikäli kyseinen tieto on tärkeä, sarakkeen voi raahata hiirellä sarakeluettelon alkupäähän.

– Y-tunnus on sijoitettu myyntilaskun PDF-tulosteessa asiakkaan osoitteesta kauemmaksi, jotta se ei näy ikkunallisessa kirjekuoressa.

– Ohjelman käyttökielenä ruotsia käyttäviä varten on täydennetty kirjanpitoraporteissa kirjanpitotilien esittämistä ruotsinkielisinä; myyntilaskuihin on mahdollista valita nimikkeen tiedoissa oleva ruotsinkielinen nimi.

Tilinpäätöksen laadinnasta tarkemmin:

– Uutta tilinpäätöstä lisättäessä tulee ensin valita tilikausi, jolta tilinpäätös laaditaan. Tilinpäätös voidaan laatia virallisen taseen ja tuloslaskelman tiedoilla (ns. lyhyt tase/tuloslaskelma esim. Kaupparekisteriin esittämistä varten) sekä tilikohtaisen taseen ja tuloslaskelman tiedoilla (sisäiseen käyttöön ja tase-erittelyjä varten). Joten yhdeltä tilikaudelta voidaan laatia kaksi erillistä raporttia.

Yleisiä tietoja: Muuta-painiketta klikkaamalla voidaan lisätä sisällysluetteloon sivunumerot, mutta ne voidaan lisätä myös silloin, kun valmis tilinpäätös tallennetaan Wordiin.

Tase ja tuloslaskelma: mikäli raporttia laadittaessa käy ilmi, että joitain tietoja tulee vielä muuttaa, voidaan kirjanpidossa tehdä vastaavat korjaukset. Tämän jälkeen tulee Tilinpäätös-valikossa klikata “Laske tiedot uudelleen“ -painiketta.

Liitetiedot: ensimmäistä kertaa tätä kohtaa klikattaessa avautuu luettelo liitetiedoista. Tässä tulee valita ne liitetiedot, joita yrityksen tilinpäätökseen tulee lisätä, esim. Oman pääoman muutokset. Valintaa tallennettaessa ohjelma esitäyttää liitetietoihin minimaaliset oletustekstit. Liitetiedostot-valikossa tulee painaa Muuta-painiketta ja lisätä tarvittavat tekstit.

Mikäli oletuksena tarjottujen liitteiden lisäksi halutaan lisätä muita liitteitä, niitä on mahdollista lisätä itse Muuta-painiketta klikkaamalla.

Tilinpäätös voidaan tallentaa Word-asiakirjaksi. Wordissa on mahdollista tehdä tarvittavia täydennyksiä. Täydennetty ja allekirjoitettu liitetietoraportti voidaan lisätä tilinpäätöksen liitteeksi.

Käymme läpi nämä uudistukset lyhyessä verkkokoulutuksessa keskiviikkona 10.4.2019. klo 10. Koulutus kestää noin 15-30 minuuttia.

Jotta voisit osallistua koulutukseen, tulee sinun ladata tietokoneellesi hyvissä ajoin ennen koulutusta Zoom-ohjelmisto. Saat ladattua ohjelman tästä linkistä: https://zoom.us/download#client_4meeting

Klikkaa ”Zoom Client for Meetings” Download-painiketta (ensimmäinen vaihtoehto) kohdalla ja seuraa ohjeita.

Otathan yhteyttä IT-tukeesi, mikäli tarvitset apua ohjelman lataamisen kanssa. Myös me Merit Aktivan asiakaspalvelussa neuvomme sinua tarvittaessa.

Kun olet ladannut Zoom-ohjelman valmiiksi tietokoneellesi, pääset tätä osallistumislinkkiä klikkaamalla osallistumaan koulutukseen:

https://zoom.us/j/7770086187

Valitse ”Join with computer Audio”, kun ohjelma kysyy äänilähdettä.

Tervetuloa verkkokoulutukseen!

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita asiakastukeemme, joko sähköpostilla info@meritaktiva.fi tai puhelimitse numeroon 09 4259 7827.


Merit Aktiva kutsuu sinut mukaan tekemään työstäsi helpompaa!

Voit syöttää ilmaiseen versioon 100 myyntilaskua, ostolaskua tai muita muuta tositetta 6 kuukauden ajan. Kun ilmaisen version tositemäärä tai aikaraja ylittyy, voit hankkia kätevästi lisenssin.