Merit Aktivan uusi versio 30.05.2022 - Pankkiyhteys ja paljon muuta

Merit Aktivan uusi versio 30.05.2022 – Pankkiyhteys ja paljon muuta

Uuden versioon täydennykset:

  • Pankkiyhteys! Ohjelman käyttäjät voivat yhdistää ohjelmaan oman pankkitilinsä kumppanimme Nordigen Solutions SIA:n rajapinnan avulla. Nordigen Solutions on avoin pankkialusta, jonka kautta voidaan hakea eri pankkien/rahoituslaitosten tilitapahtumia Merit Aktivaan. Tilitapahtumien haku tapahtuu suurimmassa osassa pankeista 15 minuutin välein. Joistain pankeista/rahoituslaitoksista on mahdollista hakea tapahtumat neljä kertaa vuorokaudessa. Siinä tapauksessa tapahtumat haetaan ohjelmaan klo 6.00, 11.00, 15.00 ja 19.00.
    Maaluettelo sekä luettelo käytettävissä olevista pankeista, joiden kanssa pankkiyhteys voidaan aktivoida: https://nordigen.com/en/coverage/
    Ohje pankkiyhteyden luontiin Merit Aktivassa: https://meritaktiva.fi/ohje/varia/Nordigen-pankkiyhteyden_aktivointi.pdf
  • Pankin tiliotteen sisäänluvussa on muutettu myyntilaskun automaattisen tunnistamisen logiikkaa silloin, jos myyntilaskun asiakas ja laskun maksaja ovat eri tahoja. Aikaisemmin laskua haettiin asiakkaan laskuista (vaikka maksaja oli löydetty), nyt laskuja haetaan maksajan mukaan.
  • Ohjelman asetuksiin (Asetukset -> Yleiset asetukset) on lisätty Numerosarja-valikko, jonne on koottu samaan valikkoon kaikki ohjelman tositenumerosarjat (myyntilaskujen, lähetteiden, tarjousten, viivästyskorkolaskujen ja koontilaskujen numerointi). Ohjelmaan on myös lisätty kaksi uutta automaattista numerointimahdollisuutta: kuluraporttien ja käyttöomaisuushyödykkeiden numerointi.Myyntilaskuihin on mahdollista valita vuosikohtainen numerointi. Tällöin laskujen numerointimalli on seuraava: vuosi/numero (esim. 2022/1). Jos valitaan vuosikohtainen numerointi, ohjelma numeroi laskun automaattisesti laskun päivämäärän mukaisesti.
  • API-rajapinnan avulla voidaan lähettää ohjelmasta pdf-lasku. Aikaisemmin laskua ei saanut lähetettyä suoraan API:n kautta sähköpostitse.
  • Jos myyntilaskun asetuksissa ei ole täytetty Huomautusaika-kenttää, kyseinen kenttä ei näy enää myöskään PDF-laskussa.
  • Mikäli myyntilaskun ylätunnisteessa oleva Tilausnumero-kenttä on täytetty, tilausnumero näkyy nyt myös lähetelomakkeella (mikäli lähetelomake on valittu myyntilaskun asetuksissa).

Näet Merit Aktivan päivityshistorian kokoneisuudessaan tästä linkistä.

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita asiakastukeemme sekä puhelimitse numeroon 09 4259 7827 että sähköpostitse info@meritaktiva.fi.


Passeli Merit kutsuu sinut mukaan tekemään työstäsi helpompaa!

Voit kokeilla Passeli Merittiä 30 päivää täysin veloituksetta ja ilman sitoumuksia.