Merit Aktivan uusi versio 05.01.2021 | Kirjanpito-ohjelma Merit Aktiva

Merit Aktivan uusi versio 05.01.2021

Merit Aktivan uusi versio täydennykset:

  • Premium-versioon on mahdollista lisätä rajattomasti dimensioita. Ohjelman Standard- ja Pro-versiossa on edelleen 2 dimensiota (kustannuspaikat ja projektit)

Valikossa Asetukset > Dimensiot voidaan lisätä uusia dimensioita sekä määritellä onko lisätty dimensio yleinen vai yksityiskohtainen. Yksityiskohtaisille dimensioille voidaan antaa arvoja sekä määritellä, mikä on kyseistä yksityiskohtaista dimensiota vastaava yleinen dimensio.

Dimension tiedoissa voidaan lisäksi määritellä, minkälainen etumerkki dimensiolla on pääkirjan kirjauksessa. Jos dimensiota käytetään kulujen seuraamiseen (esim. kustannuspaikka), tulisi ruksata kohta “Summa debet-puolella positiivinen“. Jos taas dimensiota käytetään ennen kaikkea tulojen seuraamiseen (esim. projekti), ei kyseistä kenttää ruksata.

Ohjelmassa on nyt projektiraporttien ja kustannuspaikkaraporttien sijaan yksi yhteinen raportti: “Dimensioraportit“. Käyttäjän tulee valita, mistä dimensiosta raportti halutaan laatia. Jos raportti laaditaan yleisestä dimensiosta, raportissa esitetään kaikki kyseisen yleisen dimension yksityiskohtaiset dimensiot.

Lisäksi on mahdollista määritellä dimensiolle oletusarvoja: tilikartassa tilin tiedoissa sekä toimittajan tiedoissa ja asiakkaan tiedoissa. Jos esimerkiksi ohjelmassa on käytössä projektit, mutta tarvitaan lisäksi myyjäkohtaista tulojen laskentaa, voidaan ohjelmaan lisätä uusi dimensio “Myyjä“ ja määritellä sille arvoksi kaikki myyjät. Jos lisäksi tiedetään, että joku tietty myyjä vastaa myynnistä tietylle asiakkaalle, voidaan jo asiakkaan tietoihin määritellä kyseinen myyjä.

 

  • Pääkirjan tilien alkusaldot voidaan tuoda ohjelmaan Excel-tiedostosta. Tiedoston sarakkeiden otsikot ovat: Tili, Debet, Kredit. Jos on tarve tuoda summat dimensioarvoineen, tulee jokaista arvoa varten lisätä oma erillinen rivinsä. Sarakkeiden otsikoiden tulee olla samat kuin dimensioiden nimet ja rivillä tulee olla dimension arvon tunnus.
Tili Debet Kredit Kustannuspaikka Projekti Auto
3000   100,00 KL1    
3000   20,00   PR1  
4000 120,00       A1

 

  • Ohjelman Standard- ja Pro-version (sekä kokeiluversion) toistuvissa laskuissa voidaan ottaa käyttöön asunto-osakeyhtiöiden toiminto eli mittarilukemien syöttö (Asetukset > Yrityksen tiedot > Yrityksen tiedot, ”Mittarilukemien syöttö toistuviin laskuihin”). Kyseistä toimintoa voidaan käyttää kaikissa yritysmuodoissa.
    – Myynimikkeiden hinnat voidaan tuoda nimikkeen tiedoista kentästä ”Viimeinen ostohinta”. – Toistuvissa laskuissa on laskun rivillä kentät Alkulukema ja Loppulukema.
    – Ostolaskuja syötettäessä tulee hinnan sijaan syöttää summa, jonka perusteella ohjelma laskee itse nimikkeeseen oikean hinnan

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita asiakastukeemme sekä sähköpostitse osoitteeseen info@meritaktiva.fi että puhelimitse numeroon 09 4259 7827.

Toivomme, että viihdyt ohjelman parissa!


Merit Aktiva kutsuu sinut mukaan tekemään työstäsi helpompaa!

Voit syöttää ilmaiseen versioon 100 myyntilaskua, ostolaskua tai muita tositeitta 6 kuukauden ajan. Kun ilmaisen version tositemäärä tai aikaraja ylittyy, voit hankkia kätevästi lisenssin.