Kohti paperitonta kirjanpitoa

Laadi & lähetä myyntilaskut verkossa

Sähköinen kirjanpito on yksi niistä digitalisaation mukanaan tuomista asioista, jotka ovat muuttaneet yrityksen taloushallinnon selkeästi parempaan suuntaan. Suuri osa taloushallinnon tehtävistä hoituu nykyään muutamalla klikkauksella ilman minkäänlaista kontaktia pölyttyviin paperipinoihin.

Tämä tarkoittaa pienemmällekin yritykselle valtavaa aikasäästöä – ja pienentynyttä kirjanpidon aiheuttamaa stressiä. Ja mikä parasta, työskentely onnistuu missä vain ja millä tahansa internetiin yhteydessä olevalla laitteella! Nykyään on tarjolla runsaasti ratkaisuja kulutositteiden sekä osto- ja myyntilaskujen sähköistämiseen ja automaattiseen käsittelyyn. Oleellisinta yritykselle ja kirjanpitäjälle on löytää yhteinen automaatioon pohjautuva ratkaisu, joka palvelee molempien tarpeita. Ja on luonnollisesti kustannustehokas ja käyttäjäystävällinen.

Pitkäaikaiset kumppanit Passeli Merit ja CostPocket ovat kehittäneet yhdessä mahdollisimman helppokäyttöisiä ja tehokkaita työkaluja yrittäjien ja kirjanpitäjien arkeen. Erityisesti dokumenttien sähköistämiseen ja kirjanpidon automaatioon.

Kohti paperitonta kirjanpitoa.

Yrittäjillä on useampi hyvä syy siirtyä paperittomaan kirjanpitoon. Monelle yrittäjälle on tuttua, että kuitteja hukkuu tai ne ovat lukukelvottomia. Tästä seuraava selvitystyö on äärettömän hidasta ja turhauttavaa puuhaa.

Lisäksi paperiin pohjautuvaan prosessiin menee kohtuuttomasti aikaa. Kaikki se aika, joka kuluu aineiston käsittelyyn, on pois jostain muusta. Pienelle yritykselle perinteisen paperitositteen käsittely vie useita arvokkaita minuutteja työaikaa.

Hukatut kuitit käyvät myös pitkässä juoksussa kalliiksi, kun yrittäjä menettää alv-vähennyksiä. Pienten, yksittäisten kuittien katoaminen voi toisinaan tuntua mitättömältä jutulta, mutta vuositasolla summa voi olla huomattava.

CostPocket-kuittisovellus.

Kuittisovelluksen ensimmäinen hyöty on yleensä se, että kuitit tulee kuvattua heti ostoksen jälkeen. Näin ollen yrittäjän tositteet eivät ehdi katoamaan ennen kuin ne pitäisi toimittaa kirjanpitäjälle. Sovelluksen avulla myös sähköpostiin lähetetyt kuitit ja ostolaskut voidaan siirtää automaattisesti Passeli Merittiin.

Yrittäjän työmäärää kuittisovelluksen käyttöönotto ei lisää ja kirjanpitäjänkin työ nopeutuu huomattavasti. CostPocket-sovellus lukee älypuhelimella kuvatusta kuitista suoraan kaikki oleelliset tiedot. Käyttäjän tehtäväksi jää vain kuitin luokituksen valitseminen ja mahdollisten lisätietojen syöttäminen. Sovellus mahdollistaa myös päivärahan ja kilometrikorvausten laskemisen matkustettaessa.

Kaikki CostPocket-sovellukseen tallennettu materiaali varmuuskopioidaan automaattisesti ja tiedot pysyvät tallessa kirjanpitolain vaatiman ajan.

Lue lisää CostPocket-sovelluksesta ja kokeile >>

Kirjanpitäjän työn helpottaminen näkyy yrittäjän laskussa.

Säntillisyys aineistojen toimittamisen kanssa on pienyrittäjille helppo tapa vaikuttaa siihen, etteivät kirjanpidon kustannukset nouse ennakoitua suuremmiksi. Kirjanpitoa voidaan laatia vaikka päivittäin, jolloin työn määrä kuun lopussa on huomattavasti pienempi kuin perinteistä ns. mappikirjanpitoa laadittaessa kerran kuussa.

Tiliotteiden sisäänluku ja maksutapahtumien automaattinen kohdistus laskuille, maksumääräykset sekä verkkolaskujen vastaanotto ja lähetys ovat myös olennainen osa sähköistä kirjanpitoa. Sähköistyminen nopeuttaa työskentelyä, vähentää inhimillisten virheiden määrää ja säästää kirjanpidon kustannuksissa.

Passeli Meritillä kaikki tämä onnistuu helposti ja vaivatta. Ohjelmaa voi kokeilla ilmaiseksi kuuden kuukauden ajan sataan tositteeseen saakka.

Paperittomuuden hyödyt ovat kiistattomat.

 • Sähköinen kirjanpito säästää aikaa taloushallinnon automaation myötä. Monet kirjanpidon tehtävät voidaan joko automatisoida kokonaan tai osaksi.
 • Sähköinen kirjanpito on aina mukanasi.
 • Kuittien sähköinen käsittely säästää aikaa ja helpottaa kuittien arkistointia.
 • Pienelle yritykselle perinteisen paperitositteen käsittely vie useita arvokkaita minuutteja työaikaa.
 • Hukatut kuitit käyvät myös pitkässä juoksussa kalliiksi, kun yrittäjä menettää alv-vähennyksiä.
 • Sähköistyminen nopeuttaa työskentelyä, vähentää inhimillisten virheiden määrää ja säästää kirjanpidon kustannuksissa.

Passeli Merit ja CostPocket järjestävät ilmaisen webinaarin 2.11.2022 klo 16:00. Osallistu koulutukseen tästä linkistä.

Koulutuksen aikana opit mm. miten kuitteja ja ostolaskuja voi lähettää automaattisesti Passeli Merittiin jopa alle 10 sekunnissa.

Koulutuksen sisältö:
Miten CostPocket toimii yrittäjän ja kirjanpitäjän näkökulmasta.

 • Palvelun käyttöönotto
 • Kuittien lähettäminen CostPocket-sovelluksella Passeli Merittiin
 • Kuittien käsittely Passeli Meritissä
 • Hyödyt yrittäjälle ja kirjanpitäjälle
 • Kysymykset

Ilmoittaudu koulutukseen

 


Passeli Merit kutsuu sinut mukaan tekemään työstäsi helpompaa!

Voit kokeilla Passeli Merittiä 30 päivää täysin veloituksetta ja ilman sitoumuksia.