Merit Aktivan uusi versio 03.01.2019

Tärkeimmät uudistukset

  1. Laskussa on muutettu maksutavan valintaa. Jos haluat kirjata laskun maksetuksi suoraan laskulla, klikkaa uutta Kirjaa maksu -painiketta. Maksukirjauksen voi lisätä uutta laskua laadittaessa tai jo aikaisemmin tallennettuun laskuun.
  2. Laskuun voidaan lisätä nyt useampi maksutapa: esimerkiksi myyntilaskuun osittainen maksu käteisellä ja osa pankkikortilla.
  3. Laskujen maksutapa voidaan muuttaa ja poistaa suoraan laskulla. Voit katsoa maksutapaa tai muuttaa sitä klikkaamalla laskulla alhaalla oikealla näkyvää maksuriviä. Avautuu ikkuna, jossa on Muuta ja Poista -painikkeet.
  4. Maksutapa-toiminnolla maksetuksi kirjattujen laskujen maksutapa voidaan muuttaa tai poistaa myös laskuluettelossa. Jos haluat katsoa maksua tai muuttaa sitä, klikkaa sinisellä näkyvää maksettua summaa. Emme kuitenkaan edelleenkään suosittele syöttämään maksukirjausta suoraan laskuun, jos lasku on maksettu pankin kautta. Yksinkertaisempaa on tehdä maksuista maksutapahtuma tai kirjata maksukirjaukset lukemalla pankin tiliote ohjelmaan.
  5. Ostolaskujen ja myyntilaskujen luettelossa voidaan ladata laskujen liitteet eli alkuperäiset laskut halutulta kaudelta. Liitteet saa koottua klikkaamalla laskuluettelossa ylhäällä oikealla näkyvää Lataa liitteet -painiketta ja syöttämällä ajanjakson, jolta liitteet halutaan koota. Ladatut liitteet löytyvät pakattuna tiedostona Ladatut tiedostot -kansiosta. Voit myös avata näytön alareunaan muodostuneen zip-tiedoston.

Muita täydennyksiä

  1. Rivien käsittelyä vahvistamattomissa ostolaskussa on nopeutettu huomattavasti, jos laskussa on useita rivejä.
  2. Kirjanpitoraporteissa (esim. pääkirjaraportissa) pääsee porautumaan ostolaskuihin liittyviin alkuperäistositteisiin klikkaamalla sinisellä näkyvää ostolaskun numeroa ja sen jälkeen paperiliittimen kuvaketta.
  3. Myyntisaamiset- ja ostovelat-raportissa voidaan tarvittaessa lisätä laskuun maksukirjaus tositteen linkkiä klikkaamalla.
  4. Paljon tapahtumia sisältävän pääkirjan ja päiväkirjan laadintaa on nopeutettu huomattavasti.
  5. Ohjelman ulkoasua on muutettu nykyaikaisemmaksi ja ”kevyemmäksi”.

Ohjelmaan on tehty edellisten lisäksi pienempiä täydennyksiä ja korjauksia.

Käymme läpi nämä uudistukset lyhyessä verkkokoulutuksessa keskiviikkona 9.1.2019. klo 10. Koulutus kestää noin 15-30 minuuttia.

Jotta voisit osallistua koulutukseen, tulee sinun ladata tietokoneellesi hyvissä ajoin ennen koulutusta Zoom-ohjelmisto. Saat ladattua ohjelman tästä linkistä: https://zoom.us/download#client_4meeting

Klikkaa ”Zoom Client for Meetings” Download-painiketta (ensimäinen vaihtoehto) kohdalla ja seuraa ohjeita.

Otathan yhteyttä IT-tukeesi, mikäli tarvitset apua ohjelman lataamisen kanssa. Myös me Merit Aktivan asiakaspalvelussa neuvomme sinua tarvittaessa.

Kun olet ladannut Zoom-ohjelman valmiiksi tietokoneellesi, pääset tätä osallistumislinkkiä klikkaamalla osallistumaan koulutukseen:

https://zoom.us/j/7770086187

Valitse ”Join with computer Audio”, kun ohjelma kysyy äänilähdettä.

Tervetuloa verkkokoulutukseen!

Kaikki kysymykset ovat tervetulleita asiakastukeemme, joko sähköpostilla info@meritaktiva.fi tai puhelimitse numeroon 09 4259 7827.